• Kalitemize Güveniyoruz
  • Leziz mi Leziz...
  • Güvenli

Beyaz Et Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yapılan araştırmalar insanoğlunun yaklaşık 11 bin yıldan beri tavuk eti yediğini belirtiyor. 11 bin yıldır tükettiğimiz beyaz et hakkında bildiklerinizi ve bilmediklerinizi buradapaylaştık.

Beyaz et yağ içeriği bakımından kırmızı ete göre oldukça düşük oranda yağa sahiptir. Özellikle derisi ayıklanıp tüketilen beyaz ette yağ oranı son derece azdır. Beyaz etin kırmızı ete göre enerji oranı az fakat protein oranı yüksektir. Bu nedenle beslenme için daha ideal bir ettir. Doymuş yağ oranı düşük olduğu için kolesterole de neden olmaz.

Beyaz etin pişirilmesi ve sindirimi daha kolaydır. Diğer etlere göre en yüksek A vitamini oranına sahiptir. Beyaz ette demir oranı da kırmızı ete oranla daha düşüktür. Tavuk etinde ise siyah kısımlardaki demir oranı beyaz kısımlara göre daha yüksektir.

Sodyum oranının da düşük olması nedeniyle düşük sodyumlu diyetlerde en uygun ettir.

Bedensel ve zihinsel gelişim için son derece önemlidir. Vücudun ihtiyacı olan proteinleri barındırır. İnsan beslenmesinde gerekli tüm aminoasitleri barındırır. Kırmızı ete göre damar sertliğine neden olma oranı son derece düşüktür.

B2, B6, B12 gibi sinir sistemini geliştiren ve koruyan vitaminler yönünden son derece zengindir.

Kısa liflere sahip olduğu için sindirimi kolaydır. Sindirim sorunu çekenler için ideal bir besindir.

Bir çok diyette tavsiye edilen bir üründür.
 
Balık dışında hiçbir beyaz et türünü açıkta ve oda sıcaklığında satın alınmamalıdır. Beyaz et alınırken mutlaka buzdolabı sıcaklığından alınmalıdır.

 

Yayınlanma Tarihi : 21.07.2013 

Altın Kasap: +90 262 641 16 14

Hacı Halil Mah. Çarşı İçi No:60/A Gebze / KOCAELİ   info@altinkasap.com.tr

© 2019 Altın Kasap Et ve Gıda Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şti
Tüm Hakları Saklıdır.

Bizi Facebook'da Takip Edin Bizi Twitter'da Takip Edin Bizi Linkedin'de Takip Edin Bizi Youtube'da Takip Edin
kocaeli web tasarım